” De duisternis maakt je blind,

het licht verblindt je,

tijd voor helderheid. “

 

Spiritueel ontwaken … er is al veel over gezegd en geschreven. In deze tijd hoor je dikwijls zeggen dat meer en meer mensen ‘wakker worden’, meer bewust worden, op een hogere frequentie trillen (wat dat ook mag betekenen 😬).

Als gevolg dompelen veel mensen -die zich ‘ontwaakt’ noemen- zich vaak onder in een sfeertje van ‘wij’ weten het en ‘zij’ niet. Zij zwelgen genoegzaam in de eigen ‘spirituele’ superioriteit.

Meer wel dan niet wordt op dat moment het ene geloofssysteem voor het andere ingeruild.

Wanneer je objectief bij jezelf ten rade gaat, kan je niet anders dan beseffen dat alles wat je leert, gelooft en beweert, gestoeld is op de overtuigingen van anderen. Zelfs de bewoordingen en termen waarin je denkt origineel … te denken, zijn aangeleerd en zeer beperkte middelen om zelfs dat infinitesimaal deeltje dat jij als jouw realiteit beschouwt, te beschrijven en te interpreteren.

Geen enkele verstandelijke gedachte is origineel. Gedachten zijn constructies waarin verschillende geloofsovertuigingen hun gezamenlijke uiting vinden.

 

Wil je ‘ontwaken’, stop dan met denken.

Ontwaken is een proces waarbij je het gevoel hebt uit ‘het niet weten ‘te komen, uit een web van al dan niet (goed)bedoelde en/of onwetende leugens. Je komt uit een duisternis die je tot nu toe blind had gemaakt. Je wordt wakker … héhé … en je denkt te weten.

Maar het licht van het ontwaken verblindt je. Je ‘ziet’ evenveel als in de net verlaten ‘duisternis’. En in die ‘verlichting’ wordt het ‘duistere’ aloude vertrouwelijke patroon van denken, veronderstellen, oordelen, labelen, segmenteren, … vol kinderlijk enthousiasme opnieuw toegepast. Met als gevolg dat je ziende blind bent.

Ben je tot dat besef gekomen, dat is het tijd voor helderheid.

Helderheid vereist het terugnemen van de eigen verantwoordelijkheid; het terug claimen van de eigen autoriteit. Je wordt de auteur van je eigen realiteitsbeleving. Dit vergt moed.

Gedaan met de schuld op anderen te schuiven; gedaan met de omstandigheden te beschuldigen; gedaan met je te wentelen in de -o zo comfortabele- slachtofferrol. 

Jij bent immers de kunstenaar van jouw leven.

 

Dat is gemakkelijk gezegd, maar hoe doe je dat?

Een belangrijke stap is in het NU te zijn. (Ik hoor je al denken ‘daar heb je er weer één’ 😊 ).

Je bent in het NU als jij in controle bent van je gedachtes en niet andersom.

Daar bestaan verschillende technieken voor. Eentje die ik zelf regelmatig toepas is de volgende:

  • je sluit je ogen;
  • je ademt rustig in en uit;
  • bij een volgende in-ademhaling doe je je ogen open en kijk je naar het puntje van je neus (je ziet scheel);
  • je sluit je ogen weer en gaat met je waarneming naar de binnenkant van je schedel en je voelt de bovenkant (langs binnen) van je schedel;
  • vandaar ga je met je waarneming en intentie naar je hartgebied en daar blijf je (je kan ook je handen op je hart leggen);
  • je bent in het NU.

Dan kunnen er nog altijd gedachtes voorbij komen. Belangrijk is ze niet te voeden maar enkel waar te nemen.

 

Iedereen kan het!

Wanneer je dit voor het eerst doet kan de tijd in het NU kort lijken. Hoe meer je dit echter toepast, hoe langer je in dit neutrale punt van waarneming kan vertoeven en hoe meer je openstaat voor verbinding en contact met je Totale Zelf. Die verbinding zorgt ervoor dat je door het bos de bomen begint te zien of … omgekeerd 😊.

Dat is een eerste stap naar zelfautoriteit. Je zit dan op een punt waar je niet meer oordeelt, waar je niets meer persoonlijk opneemt; dan raak je de essentie aan van wie je waarachtig bent.

In het NU zijn, is een eerste stap naar helderheid; er zijn er meer.

 

Bob Monroe was zich daar ook van bewust en ontwikkelde verschillende tools en programma’s om deze stappen te nemen.

Daarom bevat elk van zijn programma’s diepgaande healing-oefeningen die jou toelaten om ‘zware’ energieën (angsten/trauma’s/zware gedachtes) te transformeren en de vrijgekomen, oorspronkelijke energie te richten op wat jij wil (manifestatie/creatie).

Je hoeft niet tot een mysterie-school te behoren of levenslang te mediteren; neen, deze programma’s zijn beschikbaar en kunnen door iedereen gevolgd worden.

Wil je meteen aan de slag? Neem dan gerust een kijkje in onze Agenda.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *