Wat is Hemi-sync?

Onbewust verkeren we dagelijks in verschillende staten van bewustzijn: dromen, dagdromen, wakker, diepe slaap, lichte slaap, waakstand…
Het overkomt ons, ongecontroleerd.

Maar je kan ook gecontroleerd overgaan naar diepere staten van bewustzijn.

Duizenden jaren geleden was men hier al bewust mee bezig en vaak gebruikte men geluid of muziek om die vormen van bewustzijn op te wekken met drums, ratels, didgeridoos, klankschalen … .

Omdat we niet alle frequenties kunnen horen, gebruiken we o.a. binaural beats. Wanneer we aan elke hersenhelft een verschillende geluidstoon doorsturen, dan ervaren de hersenen het verschil in Hertz.
Wat we dus normaal niet kunnen horen, hoor je nu wel.

Hemi-Sync creëert met FFR en binaural beats op een gecontroleerde manier een doorgang naar verhoogde staten van bewustzijn.

Waar monniken in Tibet meer dan 20 jaar over doen om via meditaties in een bepaalde staat van bewustzijn te geraken, kan je dit door Hemi-Sync op 3 dagen bereiken.
Je neemt een shortcut naar bewustzijnsgebieden die al duizenden jaren gekend zijn.

Het Monroe Instituut volgt geen enkele geloofsleer.
Je krijgt met Hemi-sync een tool aangereikt die je laat ERVAREN dat je meer bent dan je fysieke lichaam.


Wie was Robert (Bob) Monroe?

Bob was in de jaren vijftig van vorige eeuw een succesvol zakenman en wetenschapper. Hij was gefascineerd door alles wat met geluidsgolven te maken had. Hij onderzocht bijvoorbeeld hoe je tijdens je slaap via een geluidstape je hersenen kon stimuleren en jezelf ondertussen iets kon bijleren.

In 1958 voelde hij tijdens een middagdutje zijn hand door het tapijt en de houten vloer gaan totdat een gevoel van ijskoud water hem wakker maakte.

Wat was er gebeurd?

Hij begon te experimenteren en op een bepaald moment ontdekte hij tijdens zijn slaap dat hij tegen het plafond zweefde en zag hij van bovenaf zichzelf en zijn vrouw in bed liggen. Hij schrok en werd wakker. Dit was zijn eerste buiten lichamelijke ervaring (BLE), maar dat wist hij nog niet. Hij liet zichzelf onderzoeken. Ze vonden niets abnormaals. Was hij gek?

Gelukkig vertelde zijn vriend dokter Foster Bradshaw hem dat zijn ervaringen niet zo uitzonderlijk waren en dat er in de oude tradities gelijksoortige fenomenen werden waargenomen.

Bob ging gepassioneerd met zijn ervaringen aan het werk en richtte een onderzoeks- en opleidingsinstituut op, het Monroe instituut.

Tot op de dag van vandaag richt dit instituut zich op het doorgronden en verhogen van het menselijk bewustzijn met de
 audiotechnologie Hemi-Sync.

Bob Monroe Hemi-sync

De enige manier om de verschillende realiteiten te leren kennen, is ze zelf ervaren.

Waarvoor staat Hemi-sync?

Hemi-Sync is een westerse vorm van omgaan met geluidsgolven om in andere ‘sferen’ te geraken.
Hemi staat voor onze hemisferen, onze 2 hersenhelften.
Net zoals wij vaak onbewust meebewegen of meetikken met de muziek en onze hartslag zich zelfs aan het ritme van de muziek aanpast, zo doen onze hersenhelften dat ook.

Hersengolven synchroniseren met elke ritmische beat die overeenkomt met het frequentiepatroon van een natuurlijke hersengolf. Ook wel Frequency Following Response of FFR genoemd.
Wanneer we dus een welbepaald frequentiepatroon nabootsen met geluid, kunnen we onze hersengolven in de staat brengen die wij willen.