silhouet van een man die ergens over springt

Moeiteloos mediteren met Hemi-Sync®

In onze moderne westerse wereld hebben we de neiging ons tot andere culturen te wenden om rust te vinden en/of te mediteren: Yoga en Ashrams uit India, zweetthutten en Ayahuasca uit Amerika, ademhalingstechnieken uit het Boeddhisme; drums, ratels, fluiten, didgeridoos uit de oude wijsheidstradties, …

Wat nog niet iedereen weet is dat er sinds de jaren 1960 ook een “westerse kaart” bestaat om verschillende bewustzijnsstaten te bezoeken, onderzoeken en ondervinden: hierbij wordt gebruik gemaakt van Hemi-Sync®, een wetenschappelijk en klinisch bewezen methode. Deze niet-invasieve audiotechnologie is bovendien erg gemakkelijk in gebruik.

 

Robert A. Monroe en Hemi-Sync®

Robert A. Monroe (1915-1995), een wetenschapper en zakenman uit de USA en uitvinder van Hemi-Sync®, is internationaal bekend voor zijn werk met audio-geluidspatronen. Hij ontdekte dat specifieke geluiden gemengd en geordend konden worden om de hersenen op een zachte manier naar verschillende staten te geleiden, gaande van diepe ontspanning of slaap tot verruimde staten van bewustzijn.

Complexe, multi-gelaagde audio-signalen creëren een resonantie waardoor de linker- en rechterhelft of hemisferen van de hersenen gaan samenwerken, dit is de toestand van “Synchronisatie van de Hemisferen”, of ook “Hemi-Sync®”. Zoals een laser gefocust, coherent licht produceert, zo zorgt Hemi-Sync® voor een gefocust coherent brein waarbij beide hemisferen symmetrisch, synchroon, harmonieus en als één functioneren, de sleutel tot menselijke topprestaties.

De sterkte van Hemi-Sync® : wetenschappelijk en klinisch bewijs.

Synchronisatie van de Hemisferen gebeurt ook vanzelf in het dagelijks leven, maar dit gebeurt ongecontroleerd en voor slechts korte periodes. Hemi-Sync® kan iedereen persoonlijk helpen om deze hoogproductieve, coherente hersengolftoestand te bereiken en vast te houden zolang je dit zelf wenst.

Eén van de leidende onderzoekers betreffende hersengolven- synchroniciteit is Dr. Lester Fehmi van de Princeton Biofeedback Onderzoeksinstituut, hij zegt hierover het volgende: “Synchroniciteit is de meest efficiënte manier van informatietransport doorheen de hersenen.”
Gebruikers blijven met de Hemi-Sync®-methode steeds zelf in complete controle omdat deze opnames geen subliminale boodschappen bevatten.

Na meer dan 60 jaar onderzoek en duizenden labo-sessies blijft het Hemi-Sync®-proces ongeëvenaard in zijn vermogen om ons te helpen bij het optimaliseren van ons menselijk potentieel. Afhankelijk van het doel worden muziek, verbale begeleiding en subtiele geluidseffecten (geluiden uit de natuur, pink sound, …) gemengd met Hemi-Sync® om de effectiviteit te verhogen.

Dankzij de medewerking van belangrijke medische universiteiten en instituten, blijft Hemi-Sync® de focus van veelzijdige onderzoeksprojecten. Ook vele therapeuten, dokters, opvoeders en andere experten maken veelvuldig gebruik van Hemi-Sync®. Al deze jarenlange inspanningen hebben geleid tot de ontwikkeling van specifieke combinaties van Hemi-Sync®-signalen met een waaier aan toepassingen zoals onder andere gefocuste aandacht, stress management, verbetering van slaap, pijnbeheersing, zelfheling, BLE’s en uiteraard meditatie. Wens je ook gemakkelijk te mediteren? Click dan hier voor diepe levels van meditatie.

Go Find Out For Yourself !

Bob Monroe had nog een laatste boodschap:

“Vertrouw niet wat anderen je zeggen, neem je eigen autoriteit in handen en ervaar het zelf.”

Het Monroe Institute in de USA ontwikkelde een hele waaier aan programma’s die je sinds kort ook in België en Nederland kan volgen.
Zo is er de Excursion Workshop, een weekend waarin je kan kennismaken met HemiSync® en zelf ondervindt aan de hand van meditaties en geleide oefeningen wat dit met je doet.

Wil je meer? Dan is de Gateway Voyage een mooie uitdaging. Dit is het officiële basisprogramma van TMI waarbij je 6 dagen -onder professionele begeleiding- op verkenning gaat door de verschillende bewustszijnsstaten.

De programma’s worden gegeven door Rolf Nuyts, International Trainer TMI en tevens lid van de Board of Directors van het Monroe Instituut.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *