Houten brug in paars landschap

Tijdens het vragenrondje aan het eind van een lezing krijg ik dikwijls de vraag: “Wat heeft het voor nut naar andere bewustzijnsstaten te kunnen reizen? Wat heeft het jou gebracht?”

Ik sta altijd een beetje perplex van die vraag. Voor mij is het daaraan verbonden avontuur al meer dan de moeite waard. Aan de andere kant is ze wel to the point. Wat is immers het doel van een verruimde bewustzijnsstaat (en bij uitbreiding ‘de spiritualiteit’ in het algemeen) als je er in het dagelijkse leven niets mee aankan?

Een terechte vraag dus.

Het antwoord is … healing en in het bijzonder het verdwijnen van allerlei angsten.

Angsten verlammen ons maar hebben eigenlijk dezelfde functie als pijn, met name een signaalfunctie. Wanneer de situatie opgelost is, heeft de angst geen nut meer en mag ze verdwijnen. Helaas legt de moderne mens zichzelf allerlei grenzen op die voortkomen uit angst en de daarbijbehorende emoties.

Officieel hebben we 2 basisangsten; angsten waarmee we geboren zijn: angst om te vallen en angst voor harde geluiden. Alle andere angsten zijn aangeleerd! En kunnen dus ook … afgeleerd worden.

4 jaar geleden spraken we met een reeks trainers van het Monroe Instituut af om -gedurende 1 maand- de oefening “Release and Recharge”(*) dagelijks toe te passen op onze angsten en elkaar op de hoogte te houden van de vorderingen.

Na 14 dagen kreeg ik een mailtje van 1 van de trainsters. Die ochtend realiseerde ze zich dat ze een gloeilamp aan het vervangen was, staande op een ladder op het balkon van haar appartement … 10 verdiepingen hoog. Ze was al 2 weken op haar hoogtevrees aan het werken … .

Veel van onze (onbewuste) angsten zijn het gevolg van emotionele imprints van gebeurtenissen die veelal plaats hadden in onze kindertijd. Tot ons 7de levensjaar leven we quasi voortdurend in een toestand van verruimd bewustzijn waarbij culturele, opvoedkundige en emotionele grenzen nog niet zo diep zijn ingegroefd als bij een volwassene. Dat betekent ook dat het onbewuste van een kind nagenoeg alles -ongefilterd- voor waar aanneemt wat een autoriteit (ouders, grootouders, leerkracht, …) doet, zegt, voelt, beweert, … . Zo nemen we als kind ook de angsten over van -voor ons- relevante autoriteiten.

Willen we deze angsten afleren, dan is dat gemakkelijker te verwezenlijken in de toestand -van verruimd bewustzijn- waarin ze aangeleerd zijn. Je hoeft niet verstandelijk te achterhalen waar en wanneer ze ontstaan zijn; je kan ze energetisch ‘oplossen’. Dat is healing, heel worden: het terughalen van je oorspronkelijk energie die kwam vast te zitten door angsten en emoties.

(*) Release & Recharge is een oefening die we doen op de Excursion Workshop

Ervaar Healing met Hemi-Sync en pas de aangeleerde technieken zelf toe

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *