Buiten Lichamelijke Ervaringen zijn er voor iedereen!

Wat is een BuitenLichamelijke Ervaring (BLE)?

Een buitenlichamelijke ervaring) is een fenomeen waarbij iemand het gevoel heeft zijn/haar fysieke lichaam te verlaten en de wereld vanuit een ander perspectief te ervaren; vaak vanaf een punt buiten hun eigen lichaam. Deze ervaringen kunnen spontaan optreden of worden opgewekt door bepaalde omstandigheden, zoals diepe meditatie, dromen, trauma, of bijna-dood ervaringen.

Er zijn verschillende theorieën over wat buitenlichamelijke ervaringen veroorzaakt, variërend van neurologische verklaringen tot spirituele interpretaties. Wetenschappelijke onderzoeken hebben aangetoond dat deze ervaringen vaak geassocieerd worden met specifieke hersenactiviteiten, zoals veranderingen in de temporale kwab of verstoringen in de proprioceptie (het gevoel van waar het lichaam zich in de ruimte bevindt).

Tot zover de officiële uitleg wat een BLE is.

Uiteraard kan je dit fenomeen niet verklaren vanuit een materieel wereldbeeld. De klassiek mechanistische wetenschap stuit dan ook op de eigen limieten. Zolang men de oorzaak van fysieke verschijnselen uitsluitend zoekt in … het fysieke, blijft men dwalen als Mozes in de woestijn 😊.

Einstein, Jung, Mozart en konsoorten

Alles start vanuit het bewustzijn dat z’n neerslag krijgt in onze fysieke realiteit. Om een eenvoudig voorbeeld te noemen: eerst ontstond de gedachte aan de mogelijkheid dat de mens kon vliegen; daarna de uitwerking in zeppelins, luchtballons, vliegtuigen, helikopters, … .

Ideeën en inzichten ontstaan in een soort geestelijk niemandsland waarbij de grenzen van het rationele vervaagd zo niet verdwenen zijn. Mensen zoals Newton, Edison, Mozart, Einstein, Leonardo Da Vinci, … erkenden allen dat ze “inlogden” op een soort bewustzijnsveld dat hun genie voedde. (deze bewustzijnsstaat komt overeen met Focuslevel 12 😊)

Dus wil je de aard van deze realiteit doorgronden, dan is reizen in bewustzijn de eerste vereiste! (daarbij kan een wetenschappelijke insteek ondersteunend werken. Dat is trouwens wat Hemi-Sync doet).

BLE’s zijn vaak een gevolg van deze manier van reizen. Ze laten je toe om voorbij je -aangeleerde- angsten te gaan en je volledig menselijk potentieel te ervaren. Hoe verder je gaat, hoe meer de opgelegde kaders van opvoeding, wetenschap, cultuur, maatschappij, … komen te vervallen. Een hernieuwd ervaren van de eigen autoriteit treedt op de voorgrond. Geloven maakt plaats voor een diepgaand weten dat je enkel kan ervaren en amper in woorden te vatten is.

Kenmerken

Tijdens (en na) onze workshops en programma’s komt het regelmatig voor dat mensen bewust buiten lichamelijk gaan. Vaak spreken ze over een:

 • gevoel van loskoppeling: hun bewustzijn of “zelf” is gescheiden van hun fysieke lichaam;
 • perspectiefverandering: ze zien hun eigen lichaam en de omgeving vanuit een ander gezichtspunt, vaak vanuit een hogere positie;
 • bewegingsvrijheid: sommige mensen melden dat ze in staat zijn om vrij te bewegen doorheen verschillende ruimtes en zelfs naar andere locaties te reizen;
 • sensorische verschuivingen: Een verandering in de manier waarop hun zintuigen waarnemen, zoals een verhoogd of verminderd gevoel van tast, geluid of zicht.

Vaak krijgen we op lezingen of in podcasts de vraag wat de voordelen zijn van reizen in bewustzijn en BLE’s. Zulke vragen ontstaan enkel als je de voordelen en de aard van het reizen in bewustzijn niet kent. Een BLE is zowat de meest diepgaande ervaring die je kan hebben om de oneindigheid van het menselijk potentieel te vatten.

Wat zijn de voordelen?

De meest vermelde voordelen, verzameld wereldwijd over meer dan 20 jaar, zijn:

 1. Groter bewustzijn van de realiteit. 
 2. Persoonlijke verificatie van onze onsterfelijkheid. Zonder twijfel leveren buiten-lichamelijke ervaringen een ​​verifieerbaar bewijs uit de eerste hand van om onafhankelijk van ons fysieke lichaam te bestaan. Dit is een krachtig, levensveranderende gebeurtenis voor miljoenen mensen elk jaar.
 3. Versnelde persoonlijke ontwikkeling.
 4. Minder angst voor de dood.
 5. Verhoogde paranormale gaven.
 6. Besef omtrent de dood.
 7. Meer uitgebreid zelf-inzicht. In plaats van zichzelf te zien als fysieke wezens die zielen bezitten, erkennen velen zichzelf als zielen (bewustzijn) die tijdelijk biologische lichamen bezitten.
 8. Verhoogde spiritualiteit. Veel mensen rapporteren een diepere verbinding met hun spirituele essentie, diepgaande inzichten in hun spirituele aard, of een duidelijk gevoel verbonden te zijn met iets veel groters dan zijzelf. Of we het nu geest of de universele geest of totale zelf noemen, er zijn consistente berichten over een krachtige innerlijke verbinding.
 9. Invloeden uit andere levens die worden herkend en ervaren. 
 10. Versnelde psychologische verandering. Buiten-lichamelijke ervaringen helpen ons te breken met oude gewoontes en mentale sleur. De schok van het ervaren van zichzelf onafhankelijk van hun lichaam gaf mensen een meer verlicht perspectief van hun huidige bestaan. Deze uitgebreide visie op zichzelf is behulpzaam geweest bij het ontwaken van nieuwe niveaus van persoonlijke groei en begrip.
 11. Persoonlijke antwoorden verkrijgen. Ieder van ons heeft vragen over zijn of haar bestaan. Wat ben ik? Wat is mijn doel? Ga ik verder? Wat is de betekenis van het leven? Deze en nog veel meer vragen kunnen alleen door persoonlijke ervaring worden beantwoord. Verkenning buiten het lichaam is voor ons allemaal een krachtige methode om de antwoorden te krijgen die we zoeken. Waarom genoegen nemen met ‘geloven’ als de antwoorden beschikbaar zijn?
 12. Een wezen van licht, een gids of een andere niet-fysieke bewoner ontmoeten.
 13. Meer respect voor het leven.
 14. Meer zelfrespect, zelfverantwoordelijkheid en innerlijke afhankelijkheid. Veel mensen erkennen voor het eerst dat zij het creatieve middelpunt van hun fysieke bestaan ​​zijn. Ze ervaren vaak het enorme potentieel en de kracht van hun innerlijke, niet-fysieke zelf en maken gebruik van hun creatieve essentie.
 15. Minder vijandigheid, geweld en misdaad.
 16. Verhoogde kennis en wijsheid. Alleen ervaring schept wijsheid, en ervaringen buiten het lichaam hebben het unieke vermogen om kennis en wijsheid te verschaffen tot ver buiten de grenzen van onze fysieke waarnemingen.
 17. Een diepgaand besef van weten in plaats van te geloven. Persoonlijke kennis is krachtig en levensveranderend, vooral in vergelijking met overtuigingen. Ervaringen uit het lichaam verschaffen uit de eerste hand verifieerbare kennis van onze onsterfelijkheid en onze spirituele identiteit. Deze kennis kan niet voldoende worden verklaard; het moet worden ervaren.
 18. Innerlijke rust. Een gevoel van vrede ontstaat door te weten in plaats van te hopen dat we onsterfelijk zijn.
 19. Meer levenslust. Er is een zekere moeilijk te beschrijven opwinding die inherent is aan verkenning buiten het lichaam. Een opwinding die tot diep in de kern van ons wezen reikt. Als we ons losmaken van ons fysieke lichaam en actief onze omgeving verkennen, weten we diep van binnen dat we de ultieme ontdekkingsreiziger zijn geworden. We realiseren ons dat we veel groter zijn dan onze huidige fysieke persoonlijkheid of ego. Het leven zelf wordt een avontuur, een spannende ontdekkingsreis. De innerlijke opwinding die we voelen is onmiskenbaar; het komt van een innerlijk weten dat we een pad banen dat onze tijd ver vooruit is.
 20. Verhoogde intelligentie en geheugenherinnering; verbeterde verbeeldingskracht.
 21. Gevoel voor avontuur. Elke dag en nacht is een kans om een ​​nieuw avontuur te beleven.

 

Zoals je ziet, zijn er gemakkelijkere en voordeligere manieren om te vliegen: goedkoper, sneller en … klimaat-vriendelijker 😁.

Wil je zelf op avontuur? Schrijf je dan in voor 1 van onze programma’s.

Weet je niet goed waar te beginnen, dan is de Excursion Workshop een uitstekend startpunt.

Alvast een prettige vlucht gewenst!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *