“… there is no spoon …”

is ongetwijfeld één van de meest geciteerde uitspraken uit de film The Matrix (naast de keuze tussen de blue pill en de red pill :-)).

Spoon Bending, met je gedachten materie bewegen, Mind over Matter, … zijn allemaal uitingen van psychokinese, de mogelijkheid om fysieke materie, direct of indirect te beïnvloeden door enkel gebruik te maken van je eigen energie en geest.

Het heeft de mens altijd gefascineerd en oude wijsheidstradities maken melding van meesters die deze technieken onder de knie hadden. Begin jaren 70 kreeg Spoon Bending wereldfaam door de exploten van Uri Geller. Zowel ‘believers’ als sceptici mengden zich in hoogoplopende discussies, zonder er echt uit te komen.

Spoon Bending: feit of fictie? Zoals altijd ligt de waarheid in de eigen ervaring.

De volgende ervaring is van Ann:

“Een tijdje geleden kregen we Geert, een vriend van ons, op bezoek. Geert is QHHT-therapeut en volgde een aantal cursussen aan het Monroe Institute in Virginia. Hij had net een week “MC Squared: Focus your mind, create your reality” (bij Joe Gallenberger) gevolgd, en kwam graag langs om zijn ervaringen met Spoonbending te delen. Het is niet moeilijk te bedenken dat dit me mateloos fascineerde.

Samen zaten we rond de tafel: Geert, Rolf en ik. We hadden een aantal stevige vorken en lepels voor ons liggen, en kozen er elk één uit. Eerst onderzochten we of we deze zo konden buigen gebruik makend van onze fysieke kracht: dat was niet het geval. Toen kozen we elk een exemplaar uit.

We gingen met onze gedachten naar Focus12 en concentreerden ons “losjes” op de vork/lepel die we vasthadden. Ondertussen vertelde Geert over zijn ervaringen, en opeens kon hij de lepel effectief buigen. Indrukwekkend!

Hij wees ons op de details waar we op moesten letten zoals over de lepel/vork wrijven, als het ware in contact treden met het materiaal en de vorm, je intentie zetten om deze te veranderen, en het tegelijkertijd toch “loslaten”.

Plots voelde ik hoe het metaal op de plek waar ik over wreef als het ware van structuur veranderde en zacht werd: ik voelde dat het nu de moment was om de vork te buigen. En ja hoor: het lukte en er verscheen een mooie buiging in de steel. Het moment was voorbij, het metaal verhardde en de vork bleef in de nieuwe vorm. Daarna begon ik aan de tanden van een vork.

Het leuke is dat het je echt doet beseffen wat een potentieel je in je hebt, en bovendien is het resultaat onmiddellijk spectaculair.”

Op de foto zie je ons bestek aan het eind van die dag.

Spoon Bending: feit of fictie?

Je hoeft het niet te geloven, je kan het gewoon zelf doen.

Daarom organiseren we verschillende Workshops
Je bent meer dan welkom de kracht van je eigen geest over materie te ervaren!

Trainers

Ann Verschueren & Rolf Nuyts

Kalender