Manifestatie. Er is al veel over gezegd en geschreven maar hoe begin je eraan?

De afgelopen weken heb ik de Miracle Morning gelezen en toegepast. In de eerste plaats deed ik het om mij beter te focussen en de zaken effectiever (niet efficiënter) aan te pakken. Groot was mijn verbazing dat de ‘Morning Miracle’ -aanpak een flow van manifestatie- en creatie-energie op gang zette.

De stappen zijn niet wereldschokkend nieuw; en wie de Morning Exercise van Bob Monroe heeft beluisterd, herkent al gauw de overeenkomsten. Maar … eerlijk is eerlijk …het werkt.

Elke dag is anders en elke dag kan je je anders voelen; de ene keer heb je wat meer tijd of ben je meer gemotiveerd dan de andere. Daarom hou ik van de flexibiliteit: soms duurt mijn ochtend-ritueel een uur, de andere keer amper 6 minuten. Cruciaal is de intentie waarmee je de flow op gang zet.

Hoe gaat het in z’n werk?

Je staat bewust op en in plaats van je op te jagen, volg je een patroon (dat je overigens telkens anders kan invullen) van:

stilte: de dag in stilte (of meditatie) beginnen laat je onmiddellijk toe je stress-level te verminderen en met een kalm en helder hoofd te focussen op wat écht belangrijk is in je leven. Elke dag met een doeltreffende stilte en een glimlach om de lippen beginnen … zalig.

affirmaties: je zegt hardop wat je wil zijn/doen/hebben alsof het al gemanifesteerd is. Met je affirmaties ontwerp je en ontwikkel je de mindset die je nodig hebt om het leven te creëren dat je echt wil. Je transformeert jezelf in de persoon die dat leven kan leiden wars van alle vroegere programmaties die je hebben gebracht waar je misschien niet wil zijn. Eer ze -want ze hebben je gebracht waar je nu bent- maar heb ook de moed ze te veranderen als ze je tegenhouden.

visualisaties: het menselijk voorstellingsvermogen is onbeperkt. Onze gedachten scheppen de werkelijkheid die we zien en ervaren. Wanneer je voor al je gedachten verantwoordelijkheid neemt, verandert je wereld. Begin jouw ochtend/dag/week/jaar/leven pro-actief voor te stellen en de omstandigheden passen zich aan jou aan; niet omgekeerd.

lichaamsoefening: met de vorige stappen zijn we al een beetje de verlichte toer opgegaan; tijd om te aarden :-). Onze interface voor deze materiële realiteit heeft immers ook zo z’n behoeften. Wanneer je de morgen start met yoga, sport, lenigheidsoefeningen, … maak je je lichaam wakker en verhoog je je algemene energie-peil. Bovendien verbetert het je gezondheid en bevordert het je zelfzekerheid en emotioneel welzijn.

schrijven: schrijven helpt je om je inzichten, ideeën, doorbraken, realisaties en successen te capteren en vast te leggen. Het is een instrument van zowel reflectie als het identificeren van opportuniteiten. Na verloop van tijd wijzigt het van statisch naar dynamisch en ondersteunt het de creatieve flow die de Miracle Morning teweeg brengt.

lezen: dit doe ik meestal als laatste en in combinatie met mijn ontbijt. De boeken die ik ’s morgens lees, zijn veelal gerelateerd aan de onderwerpen die op dat moment belang hebben in mijn leven: manifestatie, Hemi-Sync, personal development, … .

Zoals gezegd zijn elk van deze gewoontes niet wereldschokkend, maar combineer je ze om je dag te starten dan brengt het een creatieve en manifestatie-flow op gang (allez bij mij toch :-)).

Ik kan de aanpak van de Miracle Morning alleen maar aanbevelen, zeker wanneer je het in combinatie doet met verschillende Hemi-Sync toepassingen (meditatie, concentratie, creativiteit, …).

Je kiest er gewoon voor om elke dag de beste van je leven te maken.

Ik wens je veel plezier!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *